Rubbade revbensspjäll
Det kan bli ordentligt kladdigt och meckigt när man ska marinera stora köttsycken. Det är bra mycket smidigare att använda "torrmarinad" eller rubbing. Dessutom blir det ju gott.
Rubbing
Till 3 rack revbensspjäll á 1 kg:
1 msk salt
1 msk korianderfrö
1 msk rosmarin
1 msk senapspulver (Colemans)
0,5 msk nymalen peppar
Mortla kryddorna, massera in i köttet som sedan får vila i en timme i kylen.
Glöm inte att rumstemperera innan tillagningen!
Ingen olja behövs till grillningen av fetare kött.
Sista fem minuterna: pensla på en glaze av tomatsås, olivpasta, citron och olja.
Till det gjorde vi en sallad med rostade potatisskivor, vårlök, gula rostade tomater granatäpplen och söt-syrlig granatäppeljuicedressing (försök uttala det ordet).
Dressingen gjordes av 1/2 dl granatäppeljuce, rejält med salt för att balansera syran, en matsked vardera av vatten och rapsolja. Den blir mörk och tjock, man får skeda över salladen försiktigt så att det inte ser geggigt ut.
Vackert och gott.
En av sönerna rövade kameran och tog bild av sin egen uppläggning. Det var roligt att höra tankarna under fotograferingen, hur man ska få det fint på bilden. Det är verkligen ett slags kreativt skapande. Fast vi lär väl aldrig få någon varm mat i magen i den här familjen om vi ska hålla på så här vid varje måltid.
Läs även andra bloggares åsikter om revbensspjäll, grilla, rubbing
Kommentarer
Postat av: Annika
Låter och ser härligt ut! Längesedan jag köpte revbensspjäll (annat än tjocka tillagade i ugn, serverade med kokt potatis och mammas goda sås...). Ser fram emot att pröva att grilla på detta vis.
Postat av: Fröken Dill
Mums, revben!!!
/Dillen
Postat av: Revbensspjäll
Ser jättegott ut. :) Älskar revbensspjäll!
Trackback