Rubbade revbensspjäll

Det kan bli ordentligt kladdigt och meckigt när man ska marinera stora köttsycken. Det är bra mycket smidigare att använda "torrmarinad" eller rubbing. Dessutom blir det ju gott.
Rubbing
Till 3 rack revbensspjäll á 1 kg:
1 msk salt
1 msk korianderfrö
1 msk rosmarin
1 msk senapspulver (Colemans)
0,5 msk nymalen peppar
Mortla kryddorna, massera in i köttet som sedan får vila i en timme i kylen.
Glöm inte att rumstemperera innan tillagningen!
Ingen olja behövs till grillningen av fetare kött.
Sista fem minuterna: pensla på en glaze av tomatsås, olivpasta, citron och olja.

Dressingen gjordes av 1/2 dl granatäppeljuce, rejält med salt för att balansera syran, en matsked vardera av vatten och rapsolja. Den blir mörk och tjock, man får skeda över salladen försiktigt så att det inte ser geggigt ut.
Vackert och gott.

Läs även andra bloggares åsikter om revbensspjäll, grilla, rubbing
Kommentarer
Postat av: Annika
Låter och ser härligt ut! Längesedan jag köpte revbensspjäll (annat än tjocka tillagade i ugn, serverade med kokt potatis och mammas goda sås...). Ser fram emot att pröva att grilla på detta vis.
Postat av: Fröken Dill
Mums, revben!!!
/Dillen
Postat av: Revbensspjäll
Ser jättegott ut. :) Älskar revbensspjäll!
Trackback