Misomarinad till fiskgrillspett
Jag är inte helt på det klara på om det fanns riktigt god mat innan misons inträde i vårt hushåll. Antagligen, troligen, kanske .... tveksam. Just nu är miso på toppen av prispallen. Det här var ett lyckat försök:

Misomarinad till grillade fiskspett
till 6 matiga spett:
ca 900g fisk totalt
2 msk ljus miso (shiro)
2 msk ljus soja
2 tsk sambal oelek
saften av en väldigt liten lime
1 msk risvinäger
2 msk neutral olja
en skvätt vatten om det behövs så det blir lätt att pensla
Det är enklast att trä på spetten först och sedan marinera - andra tycker tvärtom. I vilket fall, låt fisken stå en stund i marinad i kylen för en lätt rimning innan grillning. Fisk går fort på grillen, bara ett par minuter per sida, så passa noga.
På spetten: lax, odlad (!) torsk och bläckfiskringar.
Läs även andra bloggares åsikter om miso, fiskspett, grilla

Misomarinad till grillade fiskspett
till 6 matiga spett:
ca 900g fisk totalt
2 msk ljus miso (shiro)
2 msk ljus soja
2 tsk sambal oelek
saften av en väldigt liten lime
1 msk risvinäger
2 msk neutral olja
en skvätt vatten om det behövs så det blir lätt att pensla
Det är enklast att trä på spetten först och sedan marinera - andra tycker tvärtom. I vilket fall, låt fisken stå en stund i marinad i kylen för en lätt rimning innan grillning. Fisk går fort på grillen, bara ett par minuter per sida, så passa noga.
På spetten: lax, odlad (!) torsk och bläckfiskringar.
Läs även andra bloggares åsikter om miso, fiskspett, grilla
Kommentarer
Trackback