BBQ-burgare på fläskfärs


Av någon anledning har vi aldrig gjort grillburgare av fläskfärs. När handlaren nästan slängde nymald fläskfärs efter kunderna var det läge att pröva. Med smaken av hickory från den färdiga BBQ-såsen blev det mycket uppskattat.


Till 10 fläskburgare

1200 gram fläskfärs
3 msk pankosmulor
0,5 dl hickorykryddad BBQ-sås
0,5 dl vatten
1 st gul lök, riven
salt, peppar


Blanda smulor med vatten och BBQ-sås och låt stå en liten stund. Blanda i färsen, riven lök, salt och peppar. Låt vila i kylskåp en halvtimme. Forma 10 tunna burgare  . De drar ihop sig rejält på grillen. Grilla - montera - ät!

Cole slaw på spetskål smakade bra till, men den friterade sötpotatisen var mycket jobb för ingenting. Den ugnsbakar eller grillar vi direkt nästa gång.


Junior skulle prompt äta två. Sista tuggan såg lite tung ut.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Louise

Enda sidan på hela internet om ifall man kan ha fläskfärs till "hamburgare"... Tack vare dig vågar jag nu prova ;-)

2010-05-07 @ 11:42:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0