Västerbottensost-terrine



En god smakbit!

Västerbottensost-terrine av Fredrik Eriksson

16 snittar á 2x2 cm

Ingredienser:
6 st  potatisar, medelstora, kokta, tärnade
1,5 st  gelatinblad
125 g  philadelphiaost
1 dl  crème fraiche
50 g/1 dl västerbottensost, riven
1 msk dill, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
salt, snåla inte!
 vitpeppar

Garnering:
1 knippe gräslök
0,5 dl  löjrom, eller annan rom
0,5 st  citron, saft från
2 msk  rapsolja
salt, peppar



  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min.
  • Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med crème fraichen.
  • Värm upp resten av philadelphiaosten och smält tillsammans med de urkramade gelatinbladen.
  • Vänd i potatisen, crème fraicheblandningen, Västerbottensosten, örterna och krydda av med salt och peppar.
  • Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
  • Skär upp terrinen i fina rutor.
  • Finhacka rödlök och gräslök till garnering.
  • Blanda rom med citronsaft och rapsolja, smaksätt med salt och vitpeppar.

Den här förrättssnitten blev mycket uppskattad. Bara man gör den dagen innan är den enkel. Man skulle kunna äta den som egen rätt, då är detta recept för 4. Då kan man ha en laxbit till, eller fint rökt viltkött.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Åh vad gott!!

2009-04-15 @ 15:12:35
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: pipopp

Japp, det var det!



Nästa stora kalas kommer vi garanterat ha med detta.

/pipopp

2009-04-15 @ 19:57:03
URL: http://pipopp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0