Den ultimata samlingen av potatissallader?

Är detta den ultimata potatissalladsgenomgången? Jens Linder har i DN listat 3 såser och 13 smaksättningar - in alles blir det 35 varianter! Den som inte kan klura ut en favorit nu kommer nog aldrig att gilla potatissallad överhuvudtaget.
Ändå är min specialare inte med...

http://www.flickr.com/photos/progoddess/1028710881/Bild från http://www.flickr.com/photos/finurlig/23622568/http://www.flickr.com/photos/jypsygen/3324187757/  http://www.flickr.com/photos/infinitegarden/3032010833/  http://www.flickr.com/photos/sassyradish/3025863679/http://www.flickr.com/photos/85934826@N00/2730410700/

(Bilder från Flickr och progoddess, finurlig, jypsygen, infinitegarden, sassyradish, 85934826@N00)

Båttips: Det finns konserverad, tärnad potatis. Det är godare att göra egen potatissallad på den än att köpa helt färdiggjord goja. Är man den planerande typen kokar man dubbel sats potatis en dag för att göra sallad senare.
Följande varianter av Linder är bra att ha i bakhuvudet inför båtlivet, särskilt med vinägrettesås till. Majonnäsbas eller magrare sås på lättkrämfräsch är hans andra förslag. Det mesta härnedan saker med lång hållbarhet:

Till 4 personer behövs ungefär 1 kg kokt potatis. Varva med smaksättarna och häll på vald sås.

1. 100 g fetaost (tärnad eller smulad), svarta oliver, skivad rödlök

3. 2 dl hackad purjolök, 2 msk kapris - eller annan mild lök, min anm

4. 100 g färsk spenat, 1/2 burk sardeller (finhackade), 1 pressad vitlöksklyfta - utan spenat, min anm

8. 1/2 dl hackad salt- eller ättiksgurka, 1/2 dl avrunnen syltlök

9. 2 dl grovhackade kokta vaxbönor eller haricots verts, 1/2 dl rostade pinjenötter - eller andra nötter, min anm

12. 2 dl stekt svamp, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk finhackad färsk timjan - eventuellt av torkad, blötlagd svamp, min anm

13. 1 röd chilifrukt (finhackad), 1 tsk spiskummin, 1 msk finhackad persilja

 

Fler tips för att förändra den slentrianmässiga salladen för en trött kock:

Man kan blanda i bönor, linser, blommor, bacon, smakrik korv, nötter eller frön. I vinägretten kan man tillsätta pesto, ajvar relish, sweet chili eller annan färdigköpt sås. (Det här är båtmat, matsnobbar!)

 

Läs även andra bloggares åsikter om ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0