Soppa med fiffigt frökrunch
Dagens soppa är god, mild och mättande men ingen världsnyhet - en enkel mixad soppa av ljusa rotfrukter avredd med lite grädde.
Det fiffiga var det goda frökrunchet till som gav lite struktur och tuggighet till, förutom den lite nötiga smaken. Rekommenderas!

Rotfruktssoppa (8 portioner)
1 bit purjo lök (ca 150 g)
3 palsternackor (ca 400 g)
5 potatisar (ca 500 g)
lite rapsolja
1,5 liter grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
salt och peppar
Skala och strimla purjolöken. Skala och skär palsternacka och potatis i småbitar och fräs i oljan i en gryta ett par minuter. Häll i hälften av buljongen, koka upp och sjud sedan tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.
Mixa soppan slät med mixerstav. Häll i resten av buljongen och grädden och hetta upp. Smaka av med citron, salt och peppar.

0,5 dl rostade solroskärnor
0,5 dl rostade pumpafrön
salt
Rosta under tiden soppan sjuder frön och kärnor i en torr het stekpanna. Låt det inte bränna! Häll på tallrik och salta.
Lägg en hög med krunch i varje tallrik "på" soppan. Servera med grovt bröd och pålägg.
Läs även andra bloggares åsikter om soppa, rotfrukter, krunch, solrosfrö, pumpakärnor
Kommentarer
Postat av: zusi
finaste soppan jag sett tror jag!
Trackback