Berusande god rabarberkompott
Äntligen, äntligen rabarber - ytterligare ett riktigt vårtecken!

I vårt kök slutade stänglarna som en berusande god vuxen rabarberkompottig sås till dessertgnoccis av färskost.
Kompotten måste prövas! Likören - Grand Marnier - matchade rabarbern hur bra som helst! Sexåringen föredrog kompotten utan sprittillsatts, som sparats undan åt honom.
500 g rabarberstänglar - 6-7 stycken
1 vaniljstång
1 msk potatismjöl - för en såsigare kompott, 2-3 msk om man vill ha kräm.
1-2 msk apelsinjuice (eller vatten)
1 dl socker
33 cl enkelt, torrt, vitt vin
1 dl vatten - om det behövs
4 cl Grand Marnier eller annan apelsinlikör
Skala rabarbern och skär den i bitar.
Lägg bitarna med vin i en gryta. Vattnet ska nätt och jämt täcka. Om det behövs: ha i lite, lite vatten. Tillsätt vaniljfröna, den urskrapade vaniljstången och sockret. Låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Ta upp vaniljstången.
Blanda potatismjöl med apelsinjuice och häll i grytan. Låt alltsammans koka upp och tjockna. Tillsätt likören. Låt svalna. Servera.

Intresserad av mer rabarber? Titta in hos Kinna!
Läs även andra bloggares åsikter om rabarber, rabarberkompott, dessert, vårtecken

I vårt kök slutade stänglarna som en berusande god vuxen rabarberkompottig sås till dessertgnoccis av färskost.
Kompotten måste prövas! Likören - Grand Marnier - matchade rabarbern hur bra som helst! Sexåringen föredrog kompotten utan sprittillsatts, som sparats undan åt honom.
500 g rabarberstänglar - 6-7 stycken
1 vaniljstång
1 msk potatismjöl - för en såsigare kompott, 2-3 msk om man vill ha kräm.
1-2 msk apelsinjuice (eller vatten)
1 dl socker
33 cl enkelt, torrt, vitt vin
1 dl vatten - om det behövs
4 cl Grand Marnier eller annan apelsinlikör
Skala rabarbern och skär den i bitar.
Lägg bitarna med vin i en gryta. Vattnet ska nätt och jämt täcka. Om det behövs: ha i lite, lite vatten. Tillsätt vaniljfröna, den urskrapade vaniljstången och sockret. Låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Ta upp vaniljstången.
Blanda potatismjöl med apelsinjuice och häll i grytan. Låt alltsammans koka upp och tjockna. Tillsätt likören. Låt svalna. Servera.

Intresserad av mer rabarber? Titta in hos Kinna!
Läs även andra bloggares åsikter om rabarber, rabarberkompott, dessert, vårtecken
Kommentarer
Trackback