Söndagens snabba

Efter en dag med mycket matprat, matlagning och matätning är det skönt att tänka minimalt på just mat.

Idag såg mannen till att vi fick kvällsnäring i magarna. Han gjorde familjens special ? musselmackor.
image67
8 skivor vitt bröd
ev. smör
två burkar musslor (ju finare, desto bättre.)
3 dl gräddfil
1 st vitlöksklyfta, pressad.
salt

Bred på smör på brödet. Lägg på musslorna.  Blanda vitlök och salt i gräddfilen, bred/klicka över musslorna.
Gratinera i varm ugn till smörgåsarna fått fin färg, max 10 minuter.

Ett glas vin till, en liten sallad passar bra. Alternativt ett gott te, och sedan en frukt.

Fantastisk mat med tanke på arbetsinsatsen!
Dessutom får man i sig en del järn, zink, selen, B12 och förstås proteiner. Det är ju bra. (Varför låter det inte gott? Järn? Zink?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0