Simmar i soppan?

Det blev en väldigt god soppa i går. För recept kan man ta vilket vanligt bojjabäsinspirerat recept som helst. Hemligheten är saffran, massor av hackad (inte pressad) vitlök, apelsinskal och timjan. Fyra måsten!
Om man envisas kan man ha i lite fisk. Lite syra är ju bra också, vin eller tomat.

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Nuförtiden ska man undvika torsk för att vara en god människa. God fisk blir svårare.
Jag köpte färsk lubb. Killen som sålde den påstod att den var bra ersättare till torsk, dessutom kostade den mindre än hälften av torken. Honom ska jag inte lita på mer. Lubben var visserligen fast i köttet som torsk och hyfsat vit efter kokningen. Men lukten i rått tillstånd! Den skulle vara pinfärsk enligt informationen, ändå stank den. Inte som gammalt fiskrens utan mer sötaktigt, kvalmigt. Det var nära att den åkte i soporna. Som tur var blev den okej i soppan. Absolut inte fantastisk, men okej.
Mycket stora fina musslor och räkor räddade feststämningen. Självklart hemmajoxad aioli och gott bröd.

Årets snabbaste tårta fick en bra smakkombination som jag måste utforska närmare: krusbärssylt, päron, kaffe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0