Korvbergare

image78
Liten kassa men sugen på något annat än potatissoppa eller havregrynsgröt?
Ett litet udda budgettips kommer här.

350 g rå köttkorv. Bör absolut vara en snäll mesig sort utan kryddpeppar och/eller nejlikor. Värmlandskorv går bort.
2 dl riv av gamla ostkanter+kesella. Hälftenhälften är idealet, beror på vad det tomma kylskåpet kan skaka fram i snåltider.
En äggula om det finns hemma
ströbröd
peppar, inget salt för det brukar finnas nog och lite till i korven.

Töm den råa korvmassan ur sitt fodral i en skål, blanda ner ostmassan, det eventuella ägget och en rejäl dos peppar. Forma små platta bullar, vänd dem i ströbröd.
Ströbrödet är viktigt, för osten smälter så klart vid värme och kan smita ur bullarna. Ett skal av ströbröd håller innehållet på plats.

Stek på lite mer än mellanvärme i stekpanna några minuter på varje sida. Om så önskas kan man sedan slå på 2 dl vatten i pannan och använda skyn till sås.

Servera dem med potatismos, eventuell sky och små, fina, gröna ärtor. Häromdagen hade vi stekt svamp och färska groddar till, också vardagsgott.

Om man blundar och fantiserar kan man en kreativ dag låtsas att det är en Wallenbergare. I alla fall blir de nästan lika mjuka och lena i gommen.

Tydligen gjordes en variant av dessa biffar i Västergötland och kallades ?skinnatröt? enligt den här roliga korvsidan.
Vilket jobb och vilken själ den mannen lagt på korvar!

Kommentarer
Postat av: Görel

Kul idé!
Och kul länk - måste kolla hans surkålsavdelning också!

2007-10-26 @ 16:49:12
URL: http://granivor.blogspot.com
Postat av: pipopp

Ja, han har lagt en del energi på surkål också.
Tur att sådana människor finns, så att man får lära sig lite mer om de udda sakerna också.

2007-10-27 @ 11:18:04
URL: http://pipopp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0