Min misomarinerade fisk - Lisa style

Varenda muskel värker. Axlarna är värst. Knät är obrukbart. Barnen är griniga. Näsan är knallröd. Magen skriker. Ingen har tänkt ut någon mat.
Men båten skiner  och glittrar mer än havet självt en sommardag. Det är nog värt ansträngningen. Nej, det är värt det.
Inga hål på ovansidan längre, icke heller några hål i botten, de som är både skapade och åtgärdade av mannen som trampade sönder bottenventilerna för några dagar sedan.
Motorn har blivit ompysslad och nymatad, gardinstängerna (!!!) är putsade och gardinerna i alla fall rena.
Låt sommaren komma!

Nu är det bara matsituationen kvar. Mat! Nu! Och gott ska det vara!
Mental inventering av minnesbankarna: Lisas Larvigt Lättlagade Fisk.
Med den i bakhuvudet blev det (inte alls lika snabbt som tänkt):

Min misomarinerade fisk - Lisa style

2 pkt fryst torsk á 400 g
1 påse wokgrönsaker (malaysian mix utan mosig broccoli) á 600 g
1 stort fast päron


Marinad:

2 msk ljus miso
2 msk  ljus soja
1/2 dl vatten
1 msk vit vinäger
2 msk grovriven ingefära
1/2 dl asiatisk sweet chili sauce av ketchuptyp


Försök tina fisken med mental kraft. När det visar sig inte fungera - använd mikro på låg effekt. Det går inte fortare med svordomar, jag prövade. Mer mikro, mer tid.
När fisken till slut faktiskt går att få ur vakuumplastpåsen - lägg den på ett stort fat, häll på marinaden. Fundera en stund på tillbehör, läs på internet och inse att mango är ett förslag till, leta efter mango i tomt kylskåp och hitta istället ett bortglömt päron. Aktivera minnesbankarna och kom ihåg Lotta Lundgrens bakade päron. Fast socker känns för sött, prova med salt på päronet istället. Hitta en påse ris och försök komma ihåg hur många familjemedlemmar du har. Koka lämplig mängd av riset.
Nu har det gått en halvtimme för fisken i marinaden. Den är fortfarande fryst. Strunta i det och häll över hela påsen frysgrönaker, skeda över av marinaden.
Fiskformen skjutsas in i ugnen på 160°. Päronet klyftas, oljas in och saltas. In med det också i ugnen. Efter 40 minuter är det förhoppningsvis både tinat och genombakat.
Under tiden hinner man duscha och återfå livsandarna.
Ät. Må gott!

Fisk marinaerad i miso-chili-ingefäraFaktiskt riktigt, riktigt gott. Den ljusa mison är rena trolleriröran, smaken är bara så god. Även pre-pubertala fiskskyende gommar åt med god aptit.  Salt-sött ugnsbakat päron var att bra tillbehör till chili-ingefära-miso- smaken. Den återkommer  till vårt bord.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0