Soppa med fiffigt frökrunch

Dagens soppa är god, mild och mättande men ingen världsnyhet - en enkel mixad soppa av ljusa rotfrukter avredd med lite grädde.

Det fiffiga var det goda frökrunchet till som gav lite struktur och tuggighet till, förutom den lite nötiga smaken. Rekommenderas!






Rotfruktssoppa (8 portioner)
    
1 bit purjo lök (ca 150 g)
3 palsternackor (ca 400 g)
5 potatisar (ca 500 g)
lite rapsolja
1,5 liter grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
 salt och peppar


Skala och strimla purjolöken. Skala och skär palsternacka och potatis i småbitar och fräs i oljan i en gryta ett par minuter. Häll i hälften av buljongen, koka upp och sjud sedan tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

Mixa soppan slät med mixerstav. Häll  i resten av buljongen och grädden och hetta upp. Smaka av med citron, salt och peppar.

Krunch
:

0,5 dl rostade solroskärnor
0,5 dl rostade pumpafrön
salt




Rosta under tiden soppan sjuder  frön och kärnor  i en torr het stekpanna. Låt det inte bränna! Häll på tallrik och salta.



Lägg en hög med krunch i varje tallrik "på" soppan. Servera med grovt bröd och pålägg.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: zusi

finaste soppan jag sett tror jag!

2009-05-21 @ 16:46:56
URL: http://zusiq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0