Sardinsallad med linser, tomat och grönpeppar
Till båtmatsrecepten lägger jag också denna stöld, eller är det inspiration? Receptmakare är fantastiska matälskaren Lisa Förare WInbladh på Taffel.se.
Sardinsallad med tomat och grönpeppar (2 personer)
1 burk dyra sardiner i olivolja
300 g fina tomater, grovt tärnade
1 tsk torkad grönpeppar, krossad
1 msk fin sherryvinäger
2 msk olivolja
2 dl kokta svarta linser
2 salladslökar, tunt skivade
10 blad basilika
lite citronrasp
Blanda grönpeppar med olja och vinäger, låt stå medan du förbereder resten av salladen.
Varva alla ingredienserna i två skålar. Toppa med basilika och citronrasp.
Läs även andra bloggares åsikter om båtmat, sardiner, linser, grönpeppar, matälskare, taffel.se
Sardinsallad med tomat och grönpeppar (2 personer)
1 burk dyra sardiner i olivolja
300 g fina tomater, grovt tärnade
1 tsk torkad grönpeppar, krossad
1 msk fin sherryvinäger
2 msk olivolja
2 dl kokta svarta linser
2 salladslökar, tunt skivade
10 blad basilika
lite citronrasp
Blanda grönpeppar med olja och vinäger, låt stå medan du förbereder resten av salladen.
Varva alla ingredienserna i två skålar. Toppa med basilika och citronrasp.
Läs även andra bloggares åsikter om båtmat, sardiner, linser, grönpeppar, matälskare, taffel.se
Kommentarer
Trackback