Planering pågår



I ett kraftigt försök att ta kontrollen över tiden som bara smiter iväg när man behöver den som mest har jag faktiskt gjort en veckomatsedel. Kanske matsedelsskiss är ett bättre ord. Frysinventering och inhandlingskomplettering resulterade i:

* Köttfärs, paprika, kanske ris. Något som är barnvänligt och spännande samtidigt. Känns inte så inspirerande just nu, men kreativiteten kanske vaknar. Tanken är att 12-åringen ska laga till det.

* Rotfruktssoppa av något slag, med krabbelurer till efterrätt. Alltid gott och enkelt. Tur att vi gillar soppa i familjen. Råkade i vimsigheten köpa dubbelt upp av palsternacka.

* Fisk av frysblockstorsk, ugnsbakad var längesedan. Barnvänligt. Ska försöka få icke-fisk-ätaren att ändra åsikt. Chilismak kanske? Taffel hade nyligen ett snabbrecept. Sedan har vi ju massor av miso kvar. Det ska passa en bråttomdag.

* Det goda och roliga, helgmaten: Majskyckling med en sesam-aprikossås som finns på idéstadiet i mitt huvud. På teoristadiet smakar det ljuvligt.

* Sugen på rabarber. Fanns inga vid inhandling. Får skicka ut en expedition senare

* Pasta med zuccini. Vego är bra för magen en gång om dagen. Blev inspirerad av Pyttes matblogg när det gäller formen på grönsaker. Undrar om hon skär grönskarna så fint för hand eller om hon har någon manick?

* Experiment i helgen: Något med sötpotatis och mango ihop. Nyfiken på kombinationen. För sött? Rökt skinka till? Vego?
Någon gång läste jag något av Karin Fransson som fastnade: Omogen mango är som ägget när man gör majonnäs, den fungerar som emulgeringsmedel. Kan vara dags att ta fasta på det.
I valet mellan klimatmat och kul idéer vinner det roliga, speciellt eftersom det är ett par inte så spännande matdagar inplanerade.

* Ett vilset paket älgskav låg längs bak och försökte gömma sig. Torkade fikon och enbär? Hmmm.... Måste smaka lite på det i tanken. Kan nog fungera.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer
Postat av: Elin

Kika här för mer vardagsmatstips: http://www.veckomatsedel.se/

2009-04-23 @ 20:35:19
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: pipopp

Tack för tipset! Kan komma väl till pass. Det var en väldigt välgjord och ambitiös sida! Vad många duktiga kreatörer det finns, både inom bloggeri och materi.

2009-04-24 @ 08:44:34
URL: http://pipopp.blogg.se/
Postat av: Pytte

Hallå där! Jag använder en julienneskärare för att göra grönsaksspaghetti - världens bästa lilla köksredskap om jag får säga det själv. Min är väldigt enkel och kommer från Peel Appeal. Skulle verklgen aldrig orka stå och strimla så där, det är jag alldeles för lat för...

2009-05-11 @ 17:08:28
URL: http://pyttes.blogspot.com
Postat av: pipopp

Pytte - såg faktiskt en sådan liten manick igår. Det var länge sedan jag var inne i en köksprylaffär - det brukar gå åt mer tid inne i affärerna med råvaror. ;-)

2009-05-12 @ 13:17:11
URL: http://pipopp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0