Pankopanerad firrepinne

Egenfixade fiskpinnar tar marginellt längre att laga till än färdigköpta. Möjligen tar köksstädningen lite längre tid.

1 pkt/400 g/ fryst fisk, t ex hoki-filéer
0,5 dl vetemjöl
salt
peppar
lite citronsaft
1 ägg
1,5 dl pankosmulor


Halvtina fisken. Skär den i lämpliga fiskpinnestorlekar, skvätt på citron.
Vänd bitarna först i kryddat mjöl, sedan i ägg och sist i pankosmulor.
Stek i rapsolja och smör ca 2 minuter per sida - det är fyra sidor!




Äsch, enda anledningen att skriva det här receptet var för att ge ett bildbevis på att jag gör egna firrepinnar ibland!

Den här gången blev det wokade grönsker till.
Fänkål, zuccini, purjolök och färska böngroddar frästes i het olja ett par minuter. I röran hamnade lite syrlig jox av något jag köpt som tamarindpasta, (men som var något annat brunt, dock syrligt och aningen salt), en dutt chili, en droppe sesamolja och förstås salt och peppar. Det passade bra till fisken, men ärligt talat, det blev för brungrått för att visa upp.  Ändå tror jag att idéen var rätt, det är utseendet som behöver arbete.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0