Krabbelurer




Krabbelurer är roligt att säga, roligt att äta och inte så dumt att laga till. Egentligen skulle man kunna kalla dem sockerkaksplättar. Passar utmärkt som efterrätt till soppa eller som stadigare mellanmål.  De är inte så goda nästa dag, så ät upp allihop.

På båten är det ett smart sätt att ta till vara lite ankommen frukt. Tärna, riv eller mosa ned den i smeten. Minska då sockret. Ja, det kan man göra i vilket fall, detta är sött!






20 st små

1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl mjölk   - eller mindre
fruktbitar om så önskas
smör att steka i


Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan i mjölken. Rör samman allt till en smet.
Stek i smör i stekpanna. Ta en matsked smet per krabbelur. Stek på medelvärme på båda sidor, krabbisarna ska bli gyllene och jäsa upp.

Eftersom de är så söta tycker jag det är gott med syrlig tjockyougurt till, och lite sylt för färgen och barnens skull. Somliga tycker att de bara ska vändas i socker.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0