Grillade rullar



Solnedgång i yttre havsbandet, ljumma vindar, avslappnad familj....
Dags att äta, läget kräver "lyxig" mat men senaste bunkringen var i Möja för en vecka sedan?
Jo, det finns konservburksmat som kan vara lite rolig.

Grillade rullar

2 burkar (à 200 g) Abba Tonfisk Filebitar i vatten
2 dl Kesella eller lite mindre bönsås
400 g kokt färskpotatis, tärnad eller konserverad dito
100 g riven ost
1 dl rostade solrosfrön
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl gräslök, hackad (om det finns)
1 nypa torkad timjan
salt och peppar
6 stora tortillabröd



  • Låt tonfisken rinna av och blanda med lite av bönsåsen, sedan med övriga ingredienser. Det ska precis hålla ihop, använd mer sås om det behövs.
  • Smaka av med salt, peppar, timjan.
  • Lägg fyllningen i tortillabröd, rulla ihop. (Om det finns möjlighet värm bröden lite så går det lättare.) Platta till försiktigt. Pensla med olja och grilla eller stek i het panna tills den fått färg. Börja med skarven nedåt!
  • Vill man fuska kan man faktiskt rulla in rullarna i folie innan grillningen.
  • Höj grillgallret eller sänk temperaturen på annat sätt. Låt rullarna bli genomvarma - ca 5 minuter. Servera tunnbrödsrullarna ljumna eller kalla med bönsås.

Ätes på klipporna med havskyld öl till. Efteråt kanske en burk konserverade aprikoser med krossad mörk choklad och ett stänk citron. Tänk er bilden! Känner ni den svaga doften av myggmedel i näsborrarna?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0