En söndag som den är som bäst

Påskdagen med sol, slipjobb på båten, god mat och viktiga människor.

På sena eftermiddagen kom makens systrar och mamma med tillhörande till oss. Det var bara P som saknades, han hade den konstiga åsikten att det var skönare hemma ensam. Jaja, går man i 9:an vill man börja leva sitt eget liv. Men vi saknade dig faktiskt, vi uppskattat när du kommer!
Långe, smale, kloke H kom i alla fall, till vår minstings (och den andres) förtjusning.Trevligt! Vi åt tills vi sprack. Eller nästintill.
Efter starten med påsksnittar och ägg serverade vi Jamies fem-timmars-lamm. (Det receptet hade jag fastnat för i en av Jamie Olivers kokböcker. Några dagar senare upptäcker jag att det ordagrant finns på Tasteline. Hmm .... Är de så de jobbar?)

Den grytan var fantastiskt god med tanke på arbetsinsatsen. Lamm, rotfrukter och örter kokar folieinpackat i vin i fem timmar i ugnen. Ut kommer en nästan färdig rätt med ljuvliga dofter av vin, vitlök, rosmarin. Det är bara att skiva upp köttet. Perfekta partymaten på våren när man vill vara ute istället för att stå vid spisen.

Vi serverade med en klick tjock youghurt och berberisbulgur, det blev gott men i snällaste laget. En accent saknades någonstans. Kanske en klick pesto på tallriken hade satt den piffen. Aioli skulle nog vara ett bra alternativ.

Avlutningen blev en fyllig, chokladstinn, kaloririk chokladcheescake. Mmmmm....mums. Även den tillhörde de lättlagade desserterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0