I'm singing in the rain

En regnig dag tillsammans med barnen, det är den bästa dagen på länge.
Utrustade med regnsäkra jackor, ryggsäckar och kylväska åkte vi på storutflykt till ?? Hötorget och utbudet där av mat och kryddor.

Vilket mateldorado för en svulten byhålegourmet.

Sent i gårkväll kom jag på att jag inte alls kom på var de där härliga asiatiska butikerna låg som jag var på för några år sedan. Jag kände mig som värsta stalkern när jag frankt kontaktade Lisa via mejl för tips. Hon måste ha förstått matkrisen för hon svarade mycket vänligt och snabbt trots arbetsbelastning. Heder och tack, Lisa!

Så vi började på China Market och Omi Food (Omi Food har en del recept) som båda ligger strax norr om Hötorget på bakgatorna, den ena på Olof Palmers gata, den andra på Olofsgatan.


Även mina inte alltid så tålmodia yngel tyckte det var spännande, särskilt efter att jag pekat ut godis- och snackshyllorna. Sen blev de mutade med ingefärsgodis, cocosnötsläsk (som senare hälldes ut i en gatbrunn) och lyckokakor.


För egen del blev det ljus soja, tamarindpasta, wotonplattor, frysta dumplingar, agaragar, kondensmjölk , risvinäger, svarta sesamfrön, pak choi, färskt citrongräs, tapiocapärlor och, efter viss tvekan, torkade räkor . Undrar om man törs öppna förpackningen inomhus? Men den fantastiskt trevliga personalen tipsade om att förvara dem väl tillslutna i frysen efter öppnandet.Vidare till Hötorgshallen med massor av synintryck och avsmakningar. Förråden fylldes med bockhornsklöver, nigellafrön, gula och gröna russin, belugalinser, röd quionoa och rött råris för nämna något.

image88


Nu var våra armar långa och ryggar krumma, men vidare till den underbara Latinamerikanska kötthandeln.
Bara titta, inte röra!
Fast lamm är ju så gott ?
Oops, 2 kg lammrygg till grytor och en rejäl mängd lammfärs till i kväll fick visst plats i kylväskan.

De tåliga telningarnas tålamod började tryta så en kebablunch satt bra och var exotiskt för mina bonnungar.

Att från Hötorgshallen gå till tunnelbanan innebär så klart att gå förbi alla torghandlare som hade kundbrist en sån här regnig dag. Fina trattkantareller för 9 kr/hg gick inte att motstå, eller söta citrusar.

Jag tror den sammanlagda vikten av inköpen blev 10 kg som vi tappert släpade på tunnelbanan för vidare färd mot parkeringsplatsen.

Nu sitter jag här lycklig och kan inte bestämma vad jag ska göra med alla godsaker först, allt måste ju provas!

Kommentarer
Postat av: annamaria

Jag kan bara säga - jag är så himla avundsjuk!!!! Maken och jag ska åka till Möllevångstorget i Malmö 1 dec och då ska det bli mat-shopping. Maken får ha en stor ryggsäck hahaha.

2007-10-29 @ 20:19:17
URL: http://annamariasmatblogg.blogspot.com
Postat av: pipopp

Ja, nu flera timmar senare är jag lika lycklig som ett barn på julafton.
Vi tog en liten kylväska som rymdes i en rygga, det var smart. Det tog ett par timmar tills vi var vid vår frys igen. Wontondeg, dumplins, risbollar med jordnötsfyllning och de beryktade räkorna (som faktiskt var både torkade och frysta) fick precis plats med lammfärsen och allt var fortfarande kallt vid hemkomsten.
:-D

2007-10-29 @ 21:48:35
URL: http://pipopp.blogg.se
Postat av: Görel

Vad härligt med ett välfyllt förråd med godsaker! Och smart att ta med kylväska, har du bott på kontintenten? :)

Tyngd av jobb och hotande deadlines måste jag tyvärr kapitulera och hoppa över cyberkocken. Annars hade jag tänkt mig fiskbiffar med de föreskrivna ingredienserna + chili, vitlök, örter - ungefär så.

2007-10-30 @ 09:27:45
URL: http://granivor.blogspot.com
Postat av: pipopp

Jag väntade in i det sista på dig, Görel, men la just ut omröstningen.
Tyvärr är det väl så att jobb går före nöje? ;-)

Och ja, jag har bott på kontinenten! Men det räcker med att ha vana från båtliv i juli för att vara försiktig med livsmedel med tanke på temperaturer och baskelusker.

2007-10-30 @ 09:36:22
URL: http://pipopp.blogg.se
Postat av: Kinna

Tips till dig är att köpa Lisas senaste bok för hon har gjort en jättebra förteckning över de asiatiskabutiker som har bra sortiment.

2007-10-31 @ 09:38:55
URL: http://kinnasblogg.blogspot.com
Postat av: pipopp

Kinna, den står överst på min önskelista, med din (!) och Vinterns söta.

Det är så sällan jag verkligen önskar mig något, så jag kan ju inte förta nöjet från nära och kära och springa iväg för att inhandla dem själv ... :-)

2007-10-31 @ 10:37:39
URL: http://pipopp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0