Italiensk bönsås

http://www.flickr.com/photos/paige_eliz/2875566319/


Sommarsäsongen börjar närma sig, det finns mycket att förbereda. Till exempel kan recepten för båtlivet uppdateras. Konservmat och pulvermos har minst sagt sina kulinariska begränsningar.
Konservburkar är dock lätt att bunkra i kölsvinet, det är bara att inse att man måste ta till dem ibland.

 Ägg håller förvånansvärt länge utan kyl bara man inte krossar dem i sjögången. Försök ha dem på svalaste stället ombord.
Jag har sett tips om att smörja äggen i vaselin innan avfärd, så att luft inte diffunderar in i skalet. På så sätt håller de ännu längre. Hittills har vi inte prövat.


1 burk borlottibönor
2 äggulor
3 msk kapris
4 st sardeller
2 msk saft av citron
1 dl  olja, gärna olivolja


Skölj  bönorna och låt rinna av. Mosa bönor, kapris, sardeller och pressad citron i en mortel till ett så slätt mos som möjligt, ha i äggulorna och blanda. Vispa med lite av olivoljan,  tillsätt pö om pö resten av oljan och vispa till en jämn sås.

Det här är en bra grundsås som kan kryddas om. Mer citron till fisk, kanske lite färre sardeller och finhackad soltorkad tomat eller grillad paprika till pasta.
Den kan serveras som den är till tonfisk, grillade grönsaker, till grillat bröd eller som dipp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0