Oaxen

image12

Jag hade tänkt skriva om vårt berikande besök på Oaxen i somras. Bilderna jag blivit lovad verkar ha fastnat någonstans, alltså har även inlägget blivit det.

Men jag behöver ju inte skriva, det är redan gjort : Braxonfood

Det är nästan exakt samma mat som vi fick, och nästan exakt samma reflektioner. Kul!

Förutom att jag har tänkt så mycket och njutit varje gång, på detta besök att jag hävdar att det var mer prisvärt att äta lunch där en gång än att åka på en billig charter en vecka. Samma kostnad - mer nöje!

image11

Här röks musslor och hummerklo i glaset under ett lock av ärtskum. Strax ska servitrisen komma och lägga upp skapelsen på våra tallrikar.

Menyn i sin helhet såg ut så här:
(Då nämns inte alla små "hälsningar från det kalla köket" och "aptitretare" vi fick innan ...)

                  Minutrökt hummer & sandmusslor med spritärtsskum serveras med melonterrin & kräm på rostat vete samt en skaldjurstapioca

Halstrad pilgrimsmussla & "Bouquet Garni" i blåstångsvatten med fänkålskräm & fänkålskrisp samt kräm på tång & pecannöt

Terrin på Svensk anklever med kardemummasocker, enrisaprikoser & macadamianötter, serverad med äppel ice wine, bläckfisksirap & apelsinbrioche

Piggvar på confiterad spetskål med kantarellpuré & ö-promenadsallad serverad med Karl-Johansvampskum & picklad kantarell i gelé på Pu Er

Lerbakad gris med fläskfriterad kalvbräss, kikärtspuré serveras med citrus- & cikoriainfuserad morot

Getostmozzarella i brödkaramell med veteölsinkokta russin, svensk get- & komjölksost smaksatt med rostade örter i rågbröd samt kålrotsmarmelad

Päronkrämkaka i eldsocker med persikoterinn, glass på choklad & brynt smör samt salta pistagenötter                
                                                                                               

Konfekt

 

Eftersom vi körde bil, alla närvarande, drack vi deras egna äppelmust och iskallt lokalt vatten.

MMMmmmm ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0