Tranbär i fruktsalladen

Syrliga tranbär är himla trevligt i en fruktsallad med apelsin och annars lite smaklös vattenmelon. Memorera i minnesbanken!

En sockerlag: 1 dl socker till 3 dl vatten. Låt koka ihop en kort stund, kanske med en stjärnanis eller vanilj. Släng i någon deciliter torkade tranbär och låt svalna. Om tranbären kokar med blir de för mosiga. Häll över uppskuren frukt, låt stå någon timme för att gosa ihop sig.

Inte så dumt efter den ganska grönsakslösa musselmiddagen - betydligt hälsosammare än chips. Efter detta känner man sig som en super-präktig-hälsofacist-gör-allt-rätt-och-ändå-gott-och-väldigt-nöjd-mamma/pappa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0