Misomarinad till fiskgrillspett

Jag är inte helt på det klara på om det fanns riktigt god mat innan misons inträde i vårt hushåll. Antagligen, troligen, kanske .... tveksam. Just nu är miso på toppen av prispallen. Det här var ett lyckat försök:




Misomarinad till grillade fiskspett

till 6 matiga spett:
ca 900g fisk totalt

2 msk ljus miso (shiro)
2 msk ljus soja
2 tsk sambal oelek
saften av en väldigt liten lime
1 msk risvinäger
2 msk neutral olja
en skvätt vatten om det behövs så det blir lätt att pensla


Det är enklast att trä på spetten först och sedan marinera  -  andra tycker tvärtom. I vilket fall, låt fisken stå en stund i marinad i kylen för en lätt rimning innan grillning. Fisk går fort på grillen, bara ett par minuter per sida, så passa noga.

På spetten: lax, odlad (!) torsk och bläckfiskringar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0