Kofri mjölk - test



Fjärde dagen ombord på båten utan mjölk innebär rätt torftiga frukostar för barnen - youghurten är förstås slut vid samma tidpunkt.

Flingor utan mjölk  - nä.
O'boy på vatten - nä.
Te - inte våra barn, i alla fall inte på morgonen och utan mjölk.
Havregrynsgröt utan mjölk - njae, kanske, helst inte.

Bara mackor, på vid det här laget absolut inte dagsfärskt bröd eller mjukt knäckebröd, ger inte den positiva energi och de leende barnansikten föräldrar önskar.

Långhållbarhetsmjölk är sådär. Till drickchoklad och morgonkaffe duger det, men dricka som den är är ingen höjdare.
I ett försök att hitta välsmakande alternativ gjorde vi ett litet blindtest i morse.

Vi testade Alpro Kalcium, lätt sötad sojadryck, Rice Dream gjord på ris (vad annars)  och vår vanliga lättmjölk. De två första var de enda som kunde förvaras vid rumstemperatur innan öppnandet. Om man har kylskåp är urvalet mycket större - men då kan man ju köpa riktig mjölk istället. Priset var ungefär detsamma - drygt 20 kronor per liter.

Barnen fick tre glas chokladdryck, vi vuxna fick några vita oblandade huttar.

I utseende var Rice Dream vitast och vackrast, om än lite tunn. Sojadrycken var gul som gammeldags grädde och aningens tjockare än mjölken. Lättmjölken fick vara kalibreringsläge.

Barnen tyckte alla tre blandningar var drickbara. Rice Dream-drycken fick godkänt, inte mer.
Soja-drycken fick mer än godkänt, men var ändå skum. Den vanliga var inte överraskande godast.

Vuxenpanelens smaklökar har fortfarande chockskador av Rice Deam- drycken. Fullständigt odrickbar utan smaktillsats! Tvi!
Sojadrycken var välsmakande, faktiskt, men lite för söt. Smaken påminde om kondenserad mjölk med lite kolaton i.
Mjölken smakade mjölk. Iskall lättmjölk är gott, inget mer att säga där.

I kaffe då? RiceDreamen vågade jag inte ens prova efter första smakningen. Sojamjölken flockade sig trots skakning av tetran innan, oaptitligt. Det försvann när man hällde i lite mer, kanske det var temperaturberoende. Det funkar, men inte smakar det kaffe med mjölk, inte. Det behövdes mer i mängd för att runda av kaffet än vad som behövs med mjölk. Efter läsning på nätet inser jag att den borde vispas som cappuccinomjölk, men inte gör jag det på morgonen och absolut inte på båten.



Om tid och energi sammanfaller ska jag försöka göra några pannkakor på mjölkalternativen.

Så vad blir slutsatsen då? Jo, ett eller två paket sojamjölk stuvas  i kölsvinet för absolut nödläge till gröt, flingor eller att dricka rent. Jag köper några småpaket UHT-mjölk att ha i kaffe eller te.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Hmmm, hoppas det inte blir alltför långa turer med J:s vackra skärgårdskryssare Carmen i sommar. Förvaringsmöjligheterna för kalla varor är svårt begränsade på den lilla sjödamen...

Hälsar fröken Dill

2009-05-26 @ 15:08:15
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: pipopp

Jag får nog erkänna att jag är trygghetsnarkoman när det gäller mat och båt.

Jag avskyr att åka in och bunkra en riktigt fin dag. Hellre konservburksmat och konstig mjölk.

Regniga, blåsiga dagar är det likadant, det är skönt att veta att man inte MÅSTE gå den långa sträckan till affären, man kan ankra bakom nästa ö.



I jämförelse med er smäckra skönhet har vi riktigt gott om plats, bara inte i kylen.

2009-05-27 @ 10:15:57
URL: http://pipopp.blogg.se/
Postat av: sussi

testa de smaksatta då, soja eller rismjölk med vanilj eller choklad smak. jättegott

2009-11-19 @ 20:28:03
URL: http://zusiq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0