Barnfamiljens flört med misosoppa

Misosoppa för barn och vuxnaJag gillar verkligen sushi och har också ett gott öga till misosoppan man ofta får till. Tyvärr delas den kärleken inte av de yngre i familjen. Efter den senaste tidens framgångar med misomajonnäs, misomos och misomarinerad fisk var det läge att prova misosoppa igen. Även en försiktig general vinner segrar, så jag maskerade soppan lite lätt i italiensk dräkt. Det fungerade riktigt bra - både smakmässigt och matmässigt. Den slukades med förtjusning.



Barnfamiljens flört med misosoppa

1 dl selleri i små tärningar, ca två tunna skivor.
1 stor potatis i små tärningar
 en liten kålrabbi i små tärningar
1 msk färsk rosmarin
2 msk smör
1 msk tomtatpuré
4 cm purjolök (av en tjockis) i strimlor
3 msk miso
1 liter vatten, kanske lite mer
1 näve tranbär
1,5 dl bokstavspasta, okokt
1 msk vit vinäger
salt, peppar


Fräs rosmarin, smör, potatis och selleri i en gryta så det doftar. Ha i tomatpurén, låt den brynas med försiktigt utan att brännas.
Vatten och miso ska nu i, liksom kålrabbi, purjo och tranbär.
Det tog ungefär 15 minuter för rotfrukterna att bli mjuka. Det beror förstås på tärningsstorlek och sort. Jag blev överraskad, hade räknat med 8-10 minuter.
Ha i bokstavspasta när det är 5 minuter kvar.
Smaka av med salt, peppar och kanske en liten skvätt vinäger.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0