Kryddig karré på okrångligt vis



En hel fläskkarrébit masseras med "torra" kryddor, får marinera en stund, bryns i panna i lite olja runt om och steks sen i ugnen till 80° innertemperatur. Det tar drygt 40 minuter i 180°. [Uppdatering: Den korta tiden beror nog på att vår bit var väldigt platt.]

Sockret i kryddblandningen bränns lätt, men ger en fin kolaton. Passa vid stekningen i panna.

Kryddblandning med lite texmexstuk
till 1 kg karré i bit.

2 tsk råsocker
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 tsk korianderfrö, nymortlad
2 tsk spiskummin
1 tsk starkt paprikapulver


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0