Ceviche-ish favabönsallad med päron




Ceviche är en fantastiskt fin rätt, busig och burdus i smakerna. Me like!

Här fick krämiga bönor, sött päron och krispig gurka leka med cevichens smaker.
 
Cevich-ish bönsallad med päron
 8 stora portioner

1 burk favabönor
1 stort fast päron, tärnat
1 gurka, skalat, tärnat
1 röd paprika, i bitar
1 röd chilipeppar , finhackad

4 tomater i tärningar

Dressing
1 lime, skal & saft
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk  rårörsocker
1 msk inlagd koríander
Salt & peppar



Skölj burkbönorna noga i kallt vatten. Blanda övriga salladsingredienser utom tomaterna, häll på dressingen och låt stå svalt en timme. Vänd ner tomaterna och servera.


Favabönor är det samma som svenska bondbönor. Burkar finns bland utländska specerier i mataffären, Risenta har visst torkade i sitt sortiment - men jag har aldrig sett dem hos oss.

Färsk koriander är inte alltid lätt att få tag på utanför tullarna. Den finns inlagd i en liten glasburk från det blåa drakföretaget. Hur smakar den då? Om man absolut längtar efter koriandersmaken är den hyfsad, men lite dammig i smaken. Färgen är tråkig och grågrön, inte alls lik den färgstarka färska koriandern. Antagligen kommer jag köpa den igen om det inte finns färsk eftersom jag älskar koriander, men inte är det med jubel. Ett torftigt substitut, men hellre burken än avstå.




Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0