Currytonfisk på en höft

För tillfället är det snabbmat som gäller - så att vi kan utnyttja tiden att äta tillsammans istället.
Häromdagen blev det skafferirensning.



Matvete kokades i buljong. Sedan rördes en mango i tärningar, 2 msk mango chutney blandad med 2 msk äppelvinäger och ett paket fina gröna ärtor ned. Salt och peppar förstås.

Själva sovlet var  en zucchini-curry-tonfisk-sås.
Halvera och gröp ur en zucchini, skär i fina skivor. Skär lök och vitlök i fina skivor. Stek detta i salt och curry.
Tillsätt creme fraiche och lika mycket vatten, låt koka 10 minuter.
Nu är det dags att ha i innehållet från två burkar tonfisk.

Det här serverades med kokosflingor och cashewnötter.

Kommentarer: Smaken fick klart godkänd av alla familjemedlemmar. Någon variant av temat blir det igen.
Jag personligen tyckte att utseendet inte var lyckat. Det var två "röriga" rätter. Kanske skulle matvetet varit rent och mango/mango chutney/ärtor/nötter istället en slags salsa på sidan av. Kokosflingorna kan man hoppa över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0