Grekiska lammfärsbiffar

image93

Med fin lammfärs i kylen men minimalt med tid innan ungarna enligt egen utsago svälter ihjäl är alternativet enkelt:

Grekiska lammfärsbiffar

600 g lammfärs
1 skiva dagsgammalt vitt bröd
1 lök
1-2 klyfta vitlök
2 msk vitvinsvinäger (lite vitt vin eller citronsaft går också)
vatten, börja med ½ dl
½ tsk kanel
1/4    tsk mynta
½ dl hackad persilja
peppar
salt
ev. 1 msk olivolja
fett att steka i


Smula det vita brödet i en bunke, häll på vinäger och vatten. Hacka lök och vitlök, lägg det i bunken med övriga kryddor utom salt. Låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt.
Blanda ner färsen. Om det var en mager färs tillsätt lite olivolja så blir den smidigare. När smeten är välblandad tillsätt saltet. Forma till bullar eller biffar. Stek i inte allt för varm panna.

Till det är det gott med klyftpotatis, tzaziki och en sallad.
Andra tillbehör kan vara kokt potatis, sky från stekningen, citronklyftor och finsmulad fetaost.
En bönsallad med stora vita bönor och oliver är inte heller fel.

Ett utmärkt sätt att få barnen att tycka om smaken av lamm.

Kommentarer
Postat av: Anne-Berit

testade ditt recept. hade dock ingent torkad mynta hemma, tod i stället en tesked myntamarmelad som jag hade i kylen ... gott blev det i alla fall. Tack för tipset!

2011-11-12 @ 17:30:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0